Barion Pixel

Hogyan készítjük a mezei virágos ÁLOMFOGÓT?

Ezúttal bemutatjuk Nektek kicsit közelebbről az Álomfogónak keresztelt lakásdekorációnkat. Annyira friss és üde, és olyan jó kedvre tud deríteni! 
„A romantika jegyében” partnerünk, a Praktika magazin április-májusi számában is megjelent róla egy cikk, ahol lépésről-lépésre követhető elkészítésének menete.

HOZZÁVALÓK:
fémkarika horganyzott
dróthálóval, 30 cm átmérőjű
természetes madzag vagy
makraméfonal
színes száraz mezei virágok,
termések, levelek
fehérre festett faszív (pl. balsafa)
U szög, 1 db
LED-fényfüzér
laposfogó, olló, melegragasztó,
kétoldalú ragasztó

1. Dugd át a madzag végét a dróthálón, közvetlenül a karika pereménél, majd óvatos mozdulatokkal, szorosan tekerd körbe a madzaggal a fémkarikát. Ha körbeértél, vágd el a madzagot, és rögzítsd a végét a karika hátsó részén. Ezt megteheted akár egy csepp melegragasztóval is.

2. Vágd rövidre a szárított virágok szárát, majd tetszés szerinti elrendezésben fűzd őket a dróthálóba. Ügyelj rá, hogy középen szabadon hagyj egy akkora részt, ahová majd a faszív kerül a végén. Vágj le a madzagból két, kb. 20 cm hosszú darabot. Az egyiket hajtsd félbe, hurkold a karika felső részére, majd kösd meg duplán a két végét. Ha szükséges, vágd le a végeket. Így megkapod az akasztót. A másik madzagdarabot tekerd körbe háromszor-négyszer az akasztó tövénél, majd kösd meg szorosan.

3. Ha elégedett vagy az összképpel, óvatosan fűzd a dróthálóba a virágok közé a LED-füzért. A kapcsolóját rögzítsd egy darabka kétoldalú ragasztóval hátulról a karika pereméhez.

4. A fogóval nyomd a faszívbe az U szöget, majd fűzd át rajta a lelógó madzagszálat, és szorosan kösd meg.

Megszállottjai vagyunk a hangulatvilágításnak, így ez esetben sem maradhatott el a LED égősor, amit a virágok közé, a hálóba szőttünk bele.
Egészen fantasztikus látványa van, szívből ajánljuk, hogy próbáljátok ki.