Barion Pixel

Nyári lakásdekorációs ötlet

A szárított növények segítségével is könnyedén lehet egy kis vintage hangulatot varázsolni otthonunkba. A natúr, természetes stílus kedvelőinek is ajánljuk figyelmébe ezt a cikket.

Biztosan emlékeztek előző hírlevelünkre, amelyben bemutattuk nektek mezei virágos álomfogónkat. Ez a dekor ihlette ezt a nem mindennapi szárított növényekből összeállított lámpát, melyet szintén megjelentetett partnerünk, a Praktika magazin is. Nézzétek meg, hogy hogyan készítjük lépésről-lépésre!

HOZZÁVALÓK:
lámpaernyőváz vagy régi lámpaernyő
csirkeháló
száraz virágok, termések, levelek
kenderzsineg
vékony drót
csípőfogó
lámpafoglalat vezetékkel
vonalzó, mérőszalag

1. Mérjétek le, mekkora darabra lesz szükségetek a csirkehálóból:
a lámpakarika kerülete lesz a szükséges téglalap egyik oldalhossza, a leendő lámpabúra magassága pedig a másik oldalhosszt adja meg. Ez utóbbihoz adjatok hozzá néhány centimétert, hogy kényelmesen tudjatok majd dolgozni. Csípő fogóval vágjátok le a megfelelő méretű darabot a hálóból.

2. Illesszétek a hálót először az egyik karikára: ha olyan vázatok van, amelyen vannak erre kialakított csavarok, azokat használjátok, de ha nincsenek, vékony dróttal is rögzíthetitek. A háló szélét az ujjaitokkal hajtogassátok a karikára, így szebb lesz az eldolgozás, és a virágok sem csúsznak majd ki.

3. Igazítsátok hengeresre a hálót. Amikor a második karikát is rögzítitek, vágjátok le a felesleget. Itt is hagyjatok rá annyit, hogy szépen rá tudjátok hajtani a szélét a karikára.

4. Vágjátok méretre, és fűzzétek a háló lyukaiba a száraz virágokat, terméseket. Minél változatosabban és sűrűbben dolgoztok, annál szebb lesz a végeredmény. Ha szeretnétek, tekerjétek körbe a karikákat sűrűn kenderzsineggel, amivel elrejthetitek a háló szélét, a látvány pedig rusztikusabb lesz. Utolsó lépésként tekerjétek be a lámpafoglalatot a helyére.

Mikor felkapcsoljátok az égőt, varázslatos hatása lesz:

Remélem kedvet kaptatok ehhez az izgalmas alkotáshoz! 🙂